Urnik aktivnosti za mesec november

Objavljamo urnik za mesec november. Podrobnejše informacije pa najdete na spletni strani www.socio-vgc.si ...

 

Urnik aktivnosti za mesec julij

Pozdravljeni!

Z veseljem objavljamo julijski urnik.

V poletnih mesecih so nekatere naše stalne skupine odšle na kratek počitek in se vrnejo s septembrom, kar nam omogoča, da še več časa, prostora in energije namenimo glavni temi našega poletja; in sicer večgeneracijskemu druženju in povezovanju. Posledično vas vabimo, da si poletje polepšate z druženjem in pestrim programom v našem centru, prav tako pa na večino naših poletnih delavnic vabimo tudi otroke in mladostnike; in bomo delavnice v poletju dodatno prilagajali, da bodo še bolj primerne za vse generacije.

Tako da očetje, mame, babice, dedki, tete, strici in prijatelji, povabite svoje prijatelje, otroke, vnuke, nečake … v naš center, dajte jim naš urnik, ali še bolje, pridite k nam skupaj z njimi tudi vi!

Se vidimo!

Urnik aktivnosti za mesec januar

V Socio-večgeneracijskem centru se ob koncu leta zahvaljujemo vsem obiskovalcem in obiskovalkam, ki ste z nami preživeli dragocene trenutke ob ustvarjanju, druženju, izražanju, učenju in  medsebojnem spoznavanju ter  vam želimo novo leto polno ljubezni, zdravja, sreče, osebnega zadovoljstva in čim več uresničenih želja. Upamo, da bo naš in vaš Socio-večgeneracijski center tudi v naslednjem letu ostal del vašega sveta in prostor, kjer se boste dobro počutili. In ravno zato vam Dedek mraz prinaša darilo – urnik za naše aktivnosti v januarju, ki je prav tako poln pestrih aktivnosti, kjer lahko vsakdo najde nekaj zase. 

Urnik aktivnosti za mesec december

Z veseljem objavljamo decembrski urnik in se že veselimo prazničnega druženja z vami

Urnik aktivnosti za mesec oktober

Pozdravljeni ... Z veseljem objavljamo oktobrski urnik ... Čaka nas nadaljevanje starih programov in kar nekaj novih ... V tem mesecu začenjamo s tečajem hujšanja, ponovno se vrača obrazna joga in tečaji angleščine, veliko je ustvarjalnih delavnic (nakit, lovilci sanj), nadaljujejo se psihološki programi, še naprej tudi plešemo, pojemo, se družimo, raziskujemo sebe in svet okoli nas ter še mnogo več ... Prepričani smo, da bo vsak našel nekaj zase ... Se vidimo ...

Urnik aktivnosti za mesec september

Z veseljem objavljamo septembrski urnik. Prepričani smo, da bo vsak našel nekaj zase in se veselimo srečanja z vami. Ekipa Socio-večgeneracijskega centra

Urnik aktivnosti za mesec junij

Z veseljem objavljamo urnik aktivnosti za mesec junij ... Veselimo se vašega obiska ...

Dan zdravja

V soboto, 08. aprila 2017, smo obeležili dan zdravja, ki se je odvijal v osrednjem delu Celja. Poleg Javnega zavoda Socio so se predstavila še številna Celjska društva, dogodek je bil tudi plesno, glasbeno in kulturno obarvan. Po končani prireditvi pa sta sledila še pohoda do drevesne hišce in kavarne Špica.

Dan zdravja Dan zdravja Dan zdravja Dan zdravja Dan zdravja Dan zdravja Dan zdravja

Uradna otvoritev Socio-večgeneracijskega centra

V torek, 14. marca 2017, je bila uradna otvoritev Socio-večgeneracijskega centra na Gosposki ulici 3 v Celju. Otvoritve se je udeležila tudi ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnsti dr. Anja Kopač Mrak, podžupanja občine Celje, mag. Darja Turk, poslanka Janja Sluga, župani sodelujčih občin, predstavniki lokalne skupnosti in partnerskih organizacij, uporabniki programa.

Socio-večgeneracijski center je eden izmed petnajstih večgeneracijskih centrov po celi Sloveniji, ki so na razpisu Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pridobili sredstva iz Evropskega socialnega sklada, za petletno sofinanciranje programov, namenjenih informiranju, ozaveščanju, svetovanju, druženju in izobraževanju vseh generacij ter nudenje podpore in preprečevanje socialne izključenosti različnih ranljivih skupin.

V Socio-večgeneracijskem centru, potekajo programi, ki ponujajo aktivnosti za preživljanje prostega časa in programi za podporo pri srečevanju posameznikov in družin z različnimi osebnostnimi stiskami. Program ponuja različna predavanja, delavnice, srečanja, podporne in psihološke programe (obvladovanje stresa in čustev, prepoznavanje smisla, odnosi in komunikacija...), programe za zdravo starost ( vaje za spomin in vadbe za krepitev telesa ), socialne programe (druženje, preprečevanje diskriminacije, finančno opismenjevanje...), programe za doječe matere, programe za migrante, programe za otroke in mladostnike, ustvarjalne in kreativne programe, programe medgeneracijskega druženja, družabne in športne igre. Vse aktivnosti so za obiskovalce brezplačne.

Program ne deluje le lokalno, ampak tudi regionalno, kajti aktivnosti se dogajajo tudi pri partnerjih projekta in na terenu.V projektu poleg Javnega zavoda Socio, ki je nosilec projekta, sodelujejo še Mladinski center Dravinjske doline, Razvojna agencija Kozjansko in Ljudska univerza Rogaška Slatina.

Uradna otvoritev Socio-večgeneracijskega centra

Urnik za mesec marec

Z veseljem objavljamo urnik aktivnosti za mesec marec.

Vse aktivnosti se, v kolikor ni na urniku napisano drugače, izvajajo v naših prostorih na Gosposki ulici 3 v Celju.

Prav tako vam sporočamo, da imamo v tem mesecu načrtovanih nekaj novih aktivnosti. Če se vam pojavljajo kakšna dodatna vprašanja o vsebini ali o organizaciji le-teh, bomo veseli, če nas pokličete ali nam pišete in z veseljem bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja.

Prav tako bomo zelo veseli, če boste o naših aktivnostih obvestili tudi prijatelje, znance, družinske člane …

V upanju, da se vidimo

Ekipa Socio-večgeneracijskega centra 

Urnik za mesec marec

Pohod do Šmartinskega jezera

Nizke temperature, ki se počasi seveda spreminjajo, niso ovira, da ne bi tako kot v toplejših meseceih naredili nekaj zase. Dvakrat mesečno se dobimo pri gostišču Medved, od koder se skupaj odpravimo do Šmartinskega jezera in prehodimo del trase. Pridružite se nam kdaj!

Pohod do Šmartinskega jezera Pohod do Šmartinskega jezera Pohod do Šmartinskega jezera Pohod do Šmartinskega jezera

Valentinovo in vaje za urjenje spomina

Na današnji dan, 14. februarja goduje Sv. Valentin... zato smo že v ponedeljek ustvarjali izdelke v povezavi z njim. Valentino pa smo lepo preživeli tudi z stanovalci Lambrechtovega doma starejših, kjer smo krepili svoje miselne sposobnosti z vajami za urjenje spomina..

 

Želimo vam, da današnji sončen dan preživite v družbi tistih, ki jih imate radi!

Valentinovo in vaje za urjenje spomina Valentinovo in vaje za urjenje spomina

Zdravo in aktivno staranje s telovadbo za ravnotežje

Ob ponedeljkih je pri nas vedno veselo, namreč v popoldanskem času ob 15.30 uri poteka skupina za zdravo in aktivno staranje s telovadbo za ravnotežje. Nikoli nam ni dolgčas, namreč smeh, druženje in vadba popestri naš dan. Slike povedo vse:)


Zdravo in aktivno staranje s telovadbo za ravnotežje Zdravo in aktivno staranje s telovadbo za ravnotežje Zdravo in aktivno staranje s telovadbo za ravnotežje

Urnik december 2016

Lepo vabljeni v našo družbo tudi v prazničnem decembru.

Urnik december 2016

URNIK AKTIVNOSTI ZA MESEC OKTOBER

URNIK AKTIVNOSTI ZA MESEC OKTOBER

Zdravo in aktivno staranje s telovadbo za ravnotežje

Zdravo in aktivno staranje s telovadbo za ravnotežje Zdravo in aktivno staranje s telovadbo za ravnotežje

KNJIGA MI POMAGA

Odlično preživet dan v družbi članic Društva Bodi Metulj in knjigarne Antika.

KNJIGA MI POMAGA KNJIGA MI POMAGA KNJIGA MI POMAGA

SKUPINA ZA DOJENJE

Lani je število porodov v slovenskih porodnišnicah v primerjavi z letom 2014 upadlo v 12 od 14 porodnišnic, le v dveh porodnišnicah so zaznali porast števila porodov. Skupno je lani v slovenskih porodnišnicah na svet privekal 20.001 otrok.

Naša skupinica za dojenje, pa se vztrajno polni...Mogoče v letu 2016 povečamo število novorojenčkov.


SKUPINA ZA DOJENJE

OBVESTILO

Obveščamo vas, da danes, 12. maja 2016, ob 16. uri, predavanje na temo Krepitev spomina in pomoč pri demenci.
Lep dan.

SVETOVNI DAN ZDRAVJA 2016

Nekaj utrinkov s sobotnega dneva zdravja 2016. Imeli smo se zelo lepo. :)

SVETOVNI DAN ZDRAVJA 2016 SVETOVNI DAN ZDRAVJA 2016 SVETOVNI DAN ZDRAVJA 2016 SVETOVNI DAN ZDRAVJA 2016 SVETOVNI DAN ZDRAVJA 2016 SVETOVNI DAN ZDRAVJA 2016 SVETOVNI DAN ZDRAVJA 2016 SVETOVNI DAN ZDRAVJA 2016 SVETOVNI DAN ZDRAVJA 2016 SVETOVNI DAN ZDRAVJA 2016 SVETOVNI DAN ZDRAVJA 2016 SVETOVNI DAN ZDRAVJA 2016 SVETOVNI DAN ZDRAVJA 2016 SVETOVNI DAN ZDRAVJA 2016 SVETOVNI DAN ZDRAVJA 2016 SVETOVNI DAN ZDRAVJA 2016 SVETOVNI DAN ZDRAVJA 2016 SVETOVNI DAN ZDRAVJA 2016 SVETOVNI DAN ZDRAVJA 2016 SVETOVNI DAN ZDRAVJA 2016 SVETOVNI DAN ZDRAVJA 2016 SVETOVNI DAN ZDRAVJA 2016 SVETOVNI DAN ZDRAVJA 2016 SVETOVNI DAN ZDRAVJA 2016 SVETOVNI DAN ZDRAVJA 2016 SVETOVNI DAN ZDRAVJA 2016 SVETOVNI DAN ZDRAVJA 2016 SVETOVNI DAN ZDRAVJA 2016 SVETOVNI DAN ZDRAVJA 2016 SVETOVNI DAN ZDRAVJA 2016 SVETOVNI DAN ZDRAVJA 2016 SVETOVNI DAN ZDRAVJA 2016 SVETOVNI DAN ZDRAVJA 2016 SVETOVNI DAN ZDRAVJA 2016 SVETOVNI DAN ZDRAVJA 2016 SVETOVNI DAN ZDRAVJA 2016 SVETOVNI DAN ZDRAVJA 2016 SVETOVNI DAN ZDRAVJA 2016

Argentinski tango

Hvala Alji in Sašu za odlično predstavitev argentinskega tanga.
Bilo je zelo zanimivo.

Argentinski tango Argentinski tango Argentinski tango Argentinski tango Argentinski tango Argentinski tango Argentinski tango

Slike na lesu

Nekaj utrinkov iz drugega dela naše delavnice "Slike na lesu"

Slike na lesu Slike na lesu Slike na lesu Slike na lesu

Zeliščna delavnica

Nekaj utrinkov z včerajšnje zeliščne delavnice.

Zeliščna delavnica Zeliščna delavnica Zeliščna delavnica Zeliščna delavnica Zeliščna delavnica Zeliščna delavnica

TEČAJ ANGLEŠKEGA JEZIKA

Takole pa uživamo na tečajih angleškega jezika. S pesmijo do srca.

TEČAJ ANGLEŠKEGA JEZIKA

IZDELAVA NARAVNIH MIL

Danes nas je Katja Kline poučila o izdelavi naravnih mil.
Bilo je poučno in zanimivo :)

IZDELAVA NARAVNIH MIL IZDELAVA NARAVNIH MIL IZDELAVA NARAVNIH MIL IZDELAVA NARAVNIH MIL IZDELAVA NARAVNIH MIL IZDELAVA NARAVNIH MIL IZDELAVA NARAVNIH MIL

IZDELAVA ADVENTNIH VENČKOV

Nekateri ste res pravi umetniki. Za nastanek ter čudovitih venčkov, gre predvsem zahvala Emi Jakob in Deji Horvat. :)

IZDELAVA ADVENTNIH VENČKOV IZDELAVA ADVENTNIH VENČKOV IZDELAVA ADVENTNIH VENČKOV IZDELAVA ADVENTNIH VENČKOV IZDELAVA ADVENTNIH VENČKOV IZDELAVA ADVENTNIH VENČKOV

Izdelava rožic iz papirja

Pod vodstvom Društva upokojencev Ostrožno so nastali čudoviti šopki.

Izdelava rožic iz papirja Izdelava rožic iz papirja Izdelava rožic iz papirja Izdelava rožic iz papirja Izdelava rožic iz papirja Izdelava rožic iz papirja

Šipek - telo vam bo hvaležno

Šipek - telo vam bo hvaležno Šipek - telo vam bo hvaležno Šipek - telo vam bo hvaležno Šipek - telo vam bo hvaležno

Pohod okoli Šmartinskega jezera

Danes smo lepo izkoristili sončno ponedeljkovo jutro, za pohod okoli Šmartinskega jezera, kjer smo srečali tudi potapljače.

Pohod okoli Šmartinskega jezera Pohod okoli Šmartinskega jezera Pohod okoli Šmartinskega jezera Pohod okoli Šmartinskega jezera Pohod okoli Šmartinskega jezera

Predavanje: Razlike med moškimi in ženskami, Sara Jerebic

Predavanje: Razlike med moškimi in ženskami, Sara Jerebic Predavanje: Razlike med moškimi in ženskami, Sara Jerebic Predavanje: Razlike med moškimi in ženskami, Sara Jerebic

KRI - KAJ NAM POVE?

KRI - KAJ NAM POVE? KRI - KAJ NAM POVE? KRI - KAJ NAM POVE?

Kako živeti z demenco

Kako živeti z demenco Kako živeti z demenco Kako živeti z demenco

POHOD OB SV. DNEVU ALZHEIMERJEVE BOLEZNI

 POHOD OB SV. DNEVU ALZHEIMERJEVE BOLEZNI  POHOD OB SV. DNEVU ALZHEIMERJEVE BOLEZNI  POHOD OB SV. DNEVU ALZHEIMERJEVE BOLEZNI  POHOD OB SV. DNEVU ALZHEIMERJEVE BOLEZNI

EFT TEHNIKA

EFT TEHNIKA EFT TEHNIKA EFT TEHNIKA

EFT TEHNIKA

Tehnika doseganja čustvene svobode ali EFT (engl. Emotional Freedom Techniques) je preprosta zdravilna tehnika, ki jo lahko uporabljate sami ali z izvajalcem. Lahko jo kombinirate z nekaterimi drugimi načini zdravljenja,
lahko pa jo uporabljate kot samostojno metodo.

EFT TEHNIKA

TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE

Ogromno pozitivne energije, otroških nasmehov in toplega sonca, nas je spremljalo na Teku očkov 2015 :)

TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE TEK OČKOV - OČKA AKTIVIRAJ SE

Klepet o medgeneracijskem sodelovanju

Klepet o medgeneracijskem sodelovanju Klepet o medgeneracijskem sodelovanju Klepet o medgeneracijskem sodelovanju Klepet o medgeneracijskem sodelovanju Klepet o medgeneracijskem sodelovanju

Druženje ljubiteljev zelišč ob pitju čaja

Hvala, Ivanka Cokan, da nas na tako prijeten način povezuješ in razvajaš s svojimi zelišči. Hvala tudi vsem ostalim, ki ste prispevali, da je včerajšnji dan bil nasmejan in poln pozitivnih ljudi :)

Druženje ljubiteljev zelišč ob pitju čaja Druženje ljubiteljev zelišč ob pitju čaja Druženje ljubiteljev zelišč ob pitju čaja Druženje ljubiteljev zelišč ob pitju čaja Druženje ljubiteljev zelišč ob pitju čaja Druženje ljubiteljev zelišč ob pitju čaja

Obvestilo - ZELIŠČNA DELAVNICA

Obveščamo vas, da je zeliščna delavnica: Druženje ljubiteljev zelišč ob pitju čaja, ki bo potekala v ponedeljek 15.12.2014, prestavljena na 12. uro.

Hvala za razumevanje.

 

 

 

IZDELAVA ADVENTNIH VENČKOV

Ko ljudje dobre volje združijo ideje in izkušnje, je delavnica zelo uspešna in zelo kreativna...:)

IZDELAVA ADVENTNIH VENČKOV IZDELAVA ADVENTNIH VENČKOV IZDELAVA ADVENTNIH VENČKOV IZDELAVA ADVENTNIH VENČKOV IZDELAVA ADVENTNIH VENČKOV IZDELAVA ADVENTNIH VENČKOV IZDELAVA ADVENTNIH VENČKOV IZDELAVA ADVENTNIH VENČKOV IZDELAVA ADVENTNIH VENČKOV IZDELAVA ADVENTNIH VENČKOV IZDELAVA ADVENTNIH VENČKOV IZDELAVA ADVENTNIH VENČKOV IZDELAVA ADVENTNIH VENČKOV IZDELAVA ADVENTNIH VENČKOV IZDELAVA ADVENTNIH VENČKOV IZDELAVA ADVENTNIH VENČKOV IZDELAVA ADVENTNIH VENČKOV IZDELAVA ADVENTNIH VENČKOV IZDELAVA ADVENTNIH VENČKOV IZDELAVA ADVENTNIH VENČKOV IZDELAVA ADVENTNIH VENČKOV IZDELAVA ADVENTNIH VENČKOV IZDELAVA ADVENTNIH VENČKOV IZDELAVA ADVENTNIH VENČKOV

ZELIŠČNA DELAVNICA USPELA

Današnja zeliščna delavnica po srčni poti je uspela, ne glede na vreme. Malo nas je poškropilo, ko smo sopihali proti Anskemu vrhu. Že v parku smo nabrali nekaj divjega kostanja (mazilo za ožilje). Med potjo, pa nam je naša zeliščarka razložila, kaj se nabira v jesenkem času. Imeli smo se luštno, smo že zmenjeni za naslednji mesec.
 

Se vidimo.

ZELIŠČNA DELAVNICA USPELA ZELIŠČNA DELAVNICA USPELA ZELIŠČNA DELAVNICA USPELA ZELIŠČNA DELAVNICA USPELA

Urnik aktivnosti za mesec oktober 2014

Mesec oktober je mesec pisanih sprehodov, kostanja, trgatev, gob, medu in tudi novih aktivnosti v Regijskem centru medgeneracijskega druženja. V tem mesecu, na programu, veliko zanimivih predavanj, ki smo jih pripravili v sodelovanju s celjskimi društvi. Pričenjamo z novim-začetnim tečajem angleškega jezika, na programu so pohodi, potopisno predavanje, brezplačno pravno svetovanje, telovadba, vaje za urjenje spomina, zeliščna, gobarska in ustvarjalna delavnica...

Vabljeni!

Urnik aktivnosti za mesec oktober 2014

Delavnica izdelovanja čestitk- tehnika quilling_25.9.2014

Za začetnike, smo se odlično izkazali. Natalo je nekaj 'luštnih' izdelkov.


Delavnica izdelovanja čestitk- tehnika quilling_25.9.2014 Delavnica izdelovanja čestitk- tehnika quilling_25.9.2014 Delavnica izdelovanja čestitk- tehnika quilling_25.9.2014 Delavnica izdelovanja čestitk- tehnika quilling_25.9.2014 Delavnica izdelovanja čestitk- tehnika quilling_25.9.2014 Delavnica izdelovanja čestitk- tehnika quilling_25.9.2014 Delavnica izdelovanja čestitk- tehnika quilling_25.9.2014

URNIK AKTIVNOSTI ZA MESEC SEPTEMBER


URNIK AKTIVNOSTI ZA MESEC SEPTEMBER

Odpoved sprehoda po mestnem parku

Spoštovani,

dne 25.8.2014, ob 9. uri, odpade sprehod po mestnem parku.

Hvala za razumevanje.

Delite z nami svoje znanje

Delite z nami svoje znanje

Nekaj utrinkov leta 2013 v naši družbi :)

Nekaj utrinkov leta 2013 v naši družbi :) Nekaj utrinkov leta 2013 v naši družbi :) Nekaj utrinkov leta 2013 v naši družbi :) Nekaj utrinkov leta 2013 v naši družbi :) Nekaj utrinkov leta 2013 v naši družbi :) Nekaj utrinkov leta 2013 v naši družbi :) Nekaj utrinkov leta 2013 v naši družbi :) Nekaj utrinkov leta 2013 v naši družbi :) Nekaj utrinkov leta 2013 v naši družbi :) Nekaj utrinkov leta 2013 v naši družbi :) Nekaj utrinkov leta 2013 v naši družbi :) Nekaj utrinkov leta 2013 v naši družbi :) Nekaj utrinkov leta 2013 v naši družbi :) Nekaj utrinkov leta 2013 v naši družbi :) Nekaj utrinkov leta 2013 v naši družbi :) Nekaj utrinkov leta 2013 v naši družbi :) Nekaj utrinkov leta 2013 v naši družbi :) Nekaj utrinkov leta 2013 v naši družbi :) Nekaj utrinkov leta 2013 v naši družbi :) Nekaj utrinkov leta 2013 v naši družbi :) Nekaj utrinkov leta 2013 v naši družbi :) Nekaj utrinkov leta 2013 v naši družbi :)

Gobarska razstava 2013

Pod očesom gospoda Amadea Dolenca, predsednika Mikološke zveze Slovenije, smo v Regijskem centru medgeneracijskega druženja pripravili gobarsko razstavo. Razstavili smo preko 50 vrst različnih gob. Od tega kar 30 užitnih :)

Gobarska razstava 2013 Gobarska razstava 2013 Gobarska razstava 2013 Gobarska razstava 2013 Gobarska razstava 2013 Gobarska razstava 2013 Gobarska razstava 2013 Gobarska razstava 2013 Gobarska razstava 2013 Gobarska razstava 2013

POHOD DO ŠMARTINSKEGA JEZERA

Nas tole malo turobno jesensko vreme ni zadržalo za štirimi stenami.
Nasprotno, prav uživale smo na pohodu do Šmartinskega jezera. :)
Pa lep pozdrav vsem :)

POHOD DO ŠMARTINSKEGA JEZERA

TEDEN DOJENJA 2013

TEDEN DOJENJA 2013 TEDEN DOJENJA 2013 TEDEN DOJENJA 2013 TEDEN DOJENJA 2013

TEK OČKOV 2013

TEK OČKOV 2013 TEK OČKOV 2013 TEK OČKOV 2013 TEK OČKOV 2013 TEK OČKOV 2013 TEK OČKOV 2013 TEK OČKOV 2013 TEK OČKOV 2013 TEK OČKOV 2013 TEK OČKOV 2013 TEK OČKOV 2013 TEK OČKOV 2013 TEK OČKOV 2013 TEK OČKOV 2013 TEK OČKOV 2013 TEK OČKOV 2013 TEK OČKOV 2013 TEK OČKOV 2013

ZAKLJUČNA KONFERENCA PROJEKTA '' Inovativni pristopi zaposlovanja ranljivih ciljnih skupin za podporo družin''

V četrtek, 17. januarja 2013, je v dopoldanskem času potekala ZAKLJUČNA KONFERENCA PROJEKTA ''Inovativni pristopi zaposlovanja ranljivih ciljnih skupin za podporo družini'' v Narodnem domu v Celju.

 

 

ZAKLJUČNA KONFERENCA PROJEKTA '' Inovativni pristopi zaposlovanja ranljivih ciljnih skupin za podporo družin'' ZAKLJUČNA KONFERENCA PROJEKTA '' Inovativni pristopi zaposlovanja ranljivih ciljnih skupin za podporo družin'' ZAKLJUČNA KONFERENCA PROJEKTA '' Inovativni pristopi zaposlovanja ranljivih ciljnih skupin za podporo družin'' ZAKLJUČNA KONFERENCA PROJEKTA '' Inovativni pristopi zaposlovanja ranljivih ciljnih skupin za podporo družin'' ZAKLJUČNA KONFERENCA PROJEKTA '' Inovativni pristopi zaposlovanja ranljivih ciljnih skupin za podporo družin'' ZAKLJUČNA KONFERENCA PROJEKTA '' Inovativni pristopi zaposlovanja ranljivih ciljnih skupin za podporo družin'' ZAKLJUČNA KONFERENCA PROJEKTA '' Inovativni pristopi zaposlovanja ranljivih ciljnih skupin za podporo družin'' ZAKLJUČNA KONFERENCA PROJEKTA '' Inovativni pristopi zaposlovanja ranljivih ciljnih skupin za podporo družin'' ZAKLJUČNA KONFERENCA PROJEKTA '' Inovativni pristopi zaposlovanja ranljivih ciljnih skupin za podporo družin'' ZAKLJUČNA KONFERENCA PROJEKTA '' Inovativni pristopi zaposlovanja ranljivih ciljnih skupin za podporo družin'' ZAKLJUČNA KONFERENCA PROJEKTA '' Inovativni pristopi zaposlovanja ranljivih ciljnih skupin za podporo družin'' ZAKLJUČNA KONFERENCA PROJEKTA '' Inovativni pristopi zaposlovanja ranljivih ciljnih skupin za podporo družin'' ZAKLJUČNA KONFERENCA PROJEKTA '' Inovativni pristopi zaposlovanja ranljivih ciljnih skupin za podporo družin'' ZAKLJUČNA KONFERENCA PROJEKTA '' Inovativni pristopi zaposlovanja ranljivih ciljnih skupin za podporo družin'' ZAKLJUČNA KONFERENCA PROJEKTA '' Inovativni pristopi zaposlovanja ranljivih ciljnih skupin za podporo družin'' ZAKLJUČNA KONFERENCA PROJEKTA '' Inovativni pristopi zaposlovanja ranljivih ciljnih skupin za podporo družin'' ZAKLJUČNA KONFERENCA PROJEKTA '' Inovativni pristopi zaposlovanja ranljivih ciljnih skupin za podporo družin'' ZAKLJUČNA KONFERENCA PROJEKTA '' Inovativni pristopi zaposlovanja ranljivih ciljnih skupin za podporo družin'' ZAKLJUČNA KONFERENCA PROJEKTA '' Inovativni pristopi zaposlovanja ranljivih ciljnih skupin za podporo družin'' ZAKLJUČNA KONFERENCA PROJEKTA '' Inovativni pristopi zaposlovanja ranljivih ciljnih skupin za podporo družin'' ZAKLJUČNA KONFERENCA PROJEKTA '' Inovativni pristopi zaposlovanja ranljivih ciljnih skupin za podporo družin'' ZAKLJUČNA KONFERENCA PROJEKTA '' Inovativni pristopi zaposlovanja ranljivih ciljnih skupin za podporo družin'' ZAKLJUČNA KONFERENCA PROJEKTA '' Inovativni pristopi zaposlovanja ranljivih ciljnih skupin za podporo družin'' ZAKLJUČNA KONFERENCA PROJEKTA '' Inovativni pristopi zaposlovanja ranljivih ciljnih skupin za podporo družin'' ZAKLJUČNA KONFERENCA PROJEKTA '' Inovativni pristopi zaposlovanja ranljivih ciljnih skupin za podporo družin'' ZAKLJUČNA KONFERENCA PROJEKTA '' Inovativni pristopi zaposlovanja ranljivih ciljnih skupin za podporo družin'' ZAKLJUČNA KONFERENCA PROJEKTA '' Inovativni pristopi zaposlovanja ranljivih ciljnih skupin za podporo družin''

POHOD NA CELJSKO KOČO

Regijski center medgeneracijskega druženja Celje, na Kocenovi ulici 8, je v sodelovanju z Lions klubom Celje Mozaik, v sredo, 24.10.2012, priredil POHOD NA CELJSKO KOČO. Več lahko vidite na spodnjih slikah.

POHOD NA CELJSKO KOČO POHOD NA CELJSKO KOČO POHOD NA CELJSKO KOČO POHOD NA CELJSKO KOČO POHOD NA CELJSKO KOČO POHOD NA CELJSKO KOČO POHOD NA CELJSKO KOČO

DEMENCA MED NAMI

Obveščamo vas, da bosta  z mesecem novembrom v Regijskem centru medgeneracijskega druženja na Kocenovi 8, začeli delovati skupini za samopomoč, in sicer:  za svojce oseb obolelih za demenco in za osebe z začetnimi težavami z demenco.

 

Uvodno srečanje za osebe z začetnimi težavami demence bo  v sredo, 7.10.2012 od 10.00 do 11.00 ure, uvodno srečanje za svojce oseb z demenco pa v četrtek, 18.oktobra, od 17.00  do 18.00 ure, na  Kocenovi ulici 8.

 

Vsem, ki bi se želeli vključiti v skupini za samopomoč priporočamo,  da pred tem obiščete predavanja, ki jih prav tako brezplačno ponuja društvo Spominčica Šentjur. www.spomincica.si


Več informacij o možni vključitvi v skupini za samopomoč in pregled predavanj društva Spominčica Šentjur dobite na tel. 03/ 492 59 40, na spletni strani http:/socio-rcmd.si in na oglasni deski, na Kocenovi ulici 8.

Vljudno vabljeni!

DEMENCA MED NAMI

TRŽNICA GENERACIJ S SPREJEMOM MLADIH PROSTOVOLJCEV

V soboto, 29. septembra 2012, je v popoldanskem času na igrišču pred Osnovno šolo Hudinja potekal prvi tovrstni dogodek na celjskem, ki ga je Medgeneracijski center Celje pripravil v sodelovanju z Mestno četrtjo Hudinja z željo, da se talenti vseh generacij, prostovoljstvo in medgeneracijsko sožitje približajo kar največjemu krogu krajanov in občanov.

 


Dogodek je ob lepi udeležbi tako predstavnikov najmlajših, kot tudi malce starejših in tistih najstarejših zelo dobro uspel in ob prijetnih zvokih glasbenih točk naših mladih ustvarjalcev, so se zagotovo zabavali prav vsi. Tudi dobrote, ki so jih spekle naše prostovoljke iz tretje generacije, so dodobra zašibile mize in razveselile obiskovalce. Tudi plesa ni primanjkovalo, saj smo lahko videli kar nekaj plesnih točk, na koncu pa smo se razgibali še z medgeneracijsko zumbo.

 


Ob zanimivih in obiskovalcem namenjenih predstavitvah Vrtca Tončke Čečeve – enota Hudinja, Osnovne šole Hudinja, Osnovne šole Lava, I. gimnazije v Celju, Srednje zdravstvene šole Celje, tretje generacije, Mladinskega sveta Slovenije - Celje in Medgeneracijskega centra Celje je pestrost prostovoljstva in medgeneracijskega sožitja na Hudinji in v Celju resnično prišla do izraza.

 


Zagotovo največji uspeh dogodka pa je slavnostni sprejem 35 mladih prostovoljcev iz Hudinje, ki na novo vstopajo na plemenito pot prostovoljstva in bodo zagotovo ogromno pripomogli k vzdrževanju kakovosti življenja na Hudinji, v Celju in tudi v širši regiji.

TRŽNICA GENERACIJ S SPREJEMOM MLADIH PROSTOVOLJCEV TRŽNICA GENERACIJ S SPREJEMOM MLADIH PROSTOVOLJCEV TRŽNICA GENERACIJ S SPREJEMOM MLADIH PROSTOVOLJCEV TRŽNICA GENERACIJ S SPREJEMOM MLADIH PROSTOVOLJCEV

MEDGENERACIJSKO DRUŽENJE - POOL EXPIRIENCE 2012

Medgeneracijski center Celje je v sodelovanju z Mestno občino Celje in ZPO, d.o.o. na prostoru Letnega kopališča Celje, v soboto, 18. avgusta 2012, pripravil tematsko obarvan dogodek Medgeneracijsko druženje – Pool Experience, ki bo popestrilo bazensko dogajanje.


Dogodek ima namen promocijo medgeneracijskega sodelovanja, prostovoljstva in aktivnega življenja. Raznovrstne aktivnosti se bodo odvijale skozi cel dan, od 9. ure zjutraj, do 21. ure zvečer. Aktivnosti zajemajo športne igre, animacije za vse generacije, kreativne delavnice, nagradne igre, vodno aerobiko, dobrodelno modno revijo, »medicinplac« in podobno.


Organizirana je tudi glasba (preko sistema ozvočenja na bazenu) skozi celoten delavnik bazena, pri čemer bomo pazili, da glasnost ne preseže s pravnimi predpisi določenih mej. V našem interesu je namreč organizirati dogodek, ki bo prijeten tako za obiskovalce, kot tudi za vse, ki živijo v bližini, pa jih dogodek ne interesira.


Dogodek je odprtega značaja, pri čemer bodo vsi obiskovalci bazena (ki bodo kupili vstopnico za  Letno kopališče Celje) deležni aktivnosti, ki jih zanimajo. Dogodek bo močno medijsko podprt, s čimer želimo na dogodek privabiti kar največje število ljudi. Dogodek je primeren za vse generacije – od najmlajših do najstarejših. MGC Celje je prav tako poskrbel za brezplačen vstop na kopališče 150 posameznikom, ki si obiska drugače ne bi mogli privoščiti (zanje smo kupili vstopnice za Letno kopališče Celje).
 

MEDGENERACIJSKO DRUŽENJE - POOL EXPIRIENCE 2012 MEDGENERACIJSKO DRUŽENJE - POOL EXPIRIENCE 2012 MEDGENERACIJSKO DRUŽENJE - POOL EXPIRIENCE 2012 MEDGENERACIJSKO DRUŽENJE - POOL EXPIRIENCE 2012

DEMENCA MED NAMI

21. semptember je svetovni dan Alzheimerjeve bolezni. V Regijskem centru medgeneracijskega druženja smo na ta dan pripravili predavanje gospe Brede Božnik, dipl.soc.del., ki nas je seznanila z boleznijo.

 

Na tiskovni konferenci pa so bogate izkušnje z osebami z demenco podali naslednji sodelujoči:

 

  • Uvod na tiskovno konferenco: Ga. Janja Romih, predsednica LIK za potrebe starejših v MOC;
  • Ga. Zlata Felc, zdravnica, predsednica Združenja Spominčica Šentjur;
  • Ga. Karmen Wirth, namestnica direktorice v Domu ob Savinji;
  • Ga. Beti Prtenjak, soc. del. v Domu sv. Jožefa, učiteljica inovativne validacije;
  • Ga. Polona Pulko, dipl. soc. delavka, zaposlena na CSD Celje, kot koordinatorica obravnave v skupnosti
  • Ga. Breda Božnik, dipl. socialna delavka, JZ Socio.
DEMENCA MED NAMI DEMENCA MED NAMI DEMENCA MED NAMI DEMENCA MED NAMI DEMENCA MED NAMI DEMENCA MED NAMI DEMENCA MED NAMI DEMENCA MED NAMI DEMENCA MED NAMI DEMENCA MED NAMI DEMENCA MED NAMI DEMENCA MED NAMI DEMENCA MED NAMI

VAJE ZA URJENJE SPOMINA

Izvajanje različnih vaj za vadbo spomina in pozornosti je zelo učinkovit način ohranjanja miselne prožnosti. Na ta način bomo lažje priklicali informacije, ki jih naši možgani skladiščijo kot različne vrste spominov in so dosegljivi po različnih poteh (prek različnih čutil, miselnih procesov itd.). Ob priklicu informacije se namreč aktivira isti vzorec povezav živčnih celic, kot se je v času, ko smo informacijo shranjevali v spomin.

VAJE ZA URJENJE SPOMINA

JOGA ZA ZRELA LETA

V mesecu septembru smo v našem centru ponovno začeli z delavnicami joge za zrela leta. Joga je družina starodavnih hindujskih duhovnih urjenj, pri kateri z dihalnimi vajami, telesnimi položaji oz. asanami in mentalnim osredotočanjem dosežemo telesno in duševno uravnovešenost. Izvira iz Indije, kjer ostaja močna življenjska tradicija in predstavlja pot k razsvetljenju.

JOGA ZA ZRELA LETA JOGA ZA ZRELA LETA JOGA ZA ZRELA LETA JOGA ZA ZRELA LETA

ORIENTALSKI PLES

Je nova skupinska vadba, ki se izvaja v okviru našega centra. Orientalski ples je ženski ples. Vsi gibi žensko delajo naravno in privlačno, saj so sproščeni in naravni. Izvajanje orientalskega plesa utrdi trebušne mišice, najmočneje pa deluje na gibljivost medenice in trebušnih organov. Krepi in spodbuja žensko samozavest in telesno sproščenost. Ples pripomore k čutenju lastnega telesa in poveže koordinacijo celotnega telesa.

ZUMBA

Že dvakrat smo v našem centru izvedli plesno vadbo Zumba, ki združuje dinamično latino glasbo z unikatnim ter eksotičnim plesno-aerobičnim gibanjem. Osnovana je na principu intervalnega treninga, ki maksimalizira porabo kalorij, izgorevanje maščob in toniranje mišic. Predznanje ter soplesalec nista potrebna, z njo pa lahko začnete kadarkoli! Več lahko vidite na spodnjih slikah.

ZUMBA ZUMBA

USTVARJALNE DELAVNICE

Na delavnica smo ustvarjali iz odpadnega materiala. Človek si sploh ne more misliti koliko lepih stvari lahko naredimo iz materiala, ki je praktično za v smeti. Na spodnjih slikah si lahko pogledate naše izdelke, in če vam je všeč, se nam lahko naslednjič pridružite.

USTVARJALNE DELAVNICE USTVARJALNE DELAVNICE USTVARJALNE DELAVNICE USTVARJALNE DELAVNICE USTVARJALNE DELAVNICE USTVARJALNE DELAVNICE USTVARJALNE DELAVNICE USTVARJALNE DELAVNICE USTVARJALNE DELAVNICE USTVARJALNE DELAVNICE